вторник, 22 декември 2009 г.

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МГЕРБ – ТЪРГОВИЩЕ СЕ ВЪРНАХА ОТ ЗИМЕН УНИВЕРСИТЕТ

Наши младежи взеха участие в провеждането на Зимен Университет проведено от МГЕРБ, продължавайки традицията си да организира обучения на своите членове. От МГЕРБ-Търговище участие взеха Тоника Колева и Константин Манев, а гост на събитието от гр.Търговище бе Любомир Стефанов. След есените модули на Политическата академия, за да отбележат края на една ползотворна 2009 година, повече от 60 членове на МГЕРБ от всички области на страната се събраха, в периода 18 – 19 декември 2009г, на Зимен университет в Боровец, организиран с подкрепата на фондация Конрад Аденауер. Това е своеобразен финал на изключителна активна година, в която младежката организация на ПП ГЕРБ организира две политически академии, летен университет и редица обучения на своите членове. По този начин те придобиват редица умения, които да им бъдат полезни в бъдещото им професионално развитие, както в публичния, така и в частния сектор.
В потвърждение на това, че за ПП ГЕРБ основен акцент е инвестирането в младите хора, в Зимния университет взеха участие и младите депутати на МГЕРБ и представители на изпълнителната власт. А основен акцент в програмата е развитието на младежките политики в България, където с участниците дискутира г-жа Светлана Ломева – зам. министър на МОМН и отговарящ за младежките политики. В края на втория ден младежите й представиха своите предложения за развитието на младежкия сектор в страната.
Друг основен акцент по време на университета бе подготовката в лидерство и екипност, където дискусиите ръководи г-жа Ирена Соколова, народен представител от ПГ на ГЕРБ и експерт по социална психология. Европейски аспект в дебатите вложиха евродепутатите на ГЕРБ Илиана Иванова и Владимир Уручев, които от своя страна представиха дейността на европейските парламентаристи, предизвикателствата след влизането в сила на Лисабонския договор и възможностите за обща европейска енергийна политика. Особен интерес събуди и представянето на възможностите за стажове в европейските институции, които за съжаление не са добре познати в страната. В продължение на този контекст външнополитическите приоритети дейности на правителството представи Радослав Точев – външнополитически съветник на министър-председателя.За финал пред участниците бяха представени приоритетите и предизвикателствата пред бъдещото развитие на проекта ГЕРБ от административния секретар на партията Цветомир Паунов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар