неделя, 20 декември 2009 г.

КАК СЕ СТАВА НЕДОСЕГАЕМ



Как се строи вила без разрешително, как се придобива безвъзмездно от държавата язовир..., тези, както и още нарушения, от страна на Председателя на ДПС - Търговище - Хамди Илязов, бяха показани в предаването "ТЕМАТА НА НОВА" по "Нова Телевизия" на 20.12.2009 г.
От темата на предаването става ясно, че Г - н Илязов е направил изключително груби нарушения на закона, докато е бил и продължава да бъде общински съветник, от ДПС в Общинския Съвет на Търговище.
Въпреки, че е публична собственост, язовирът на село Черковна е ограден и не е достъпен за посетители. Районът се пази с въоръжена охрана, като лична собственост на г - н Илязов. Става ясно, че общинския съветник си е закупил 12 дка. пасища край язовира и изгражда плантации, от ягоди и малини, които полива безвъзмездно, от язовира, на брега на язовира има изградена лятна вила, която по думите на Областния управител г - н Стайков, няма разрешително за строеж, от Общината.
Но не само г - н Илязов върши нарушения. Директорът на "Напоителни Системи" Търговище, г - жа Севим Али, с усмивка на лице обяснява, че не вижда нищо нередно в това, че язовира е даден безвъзмездно. Според нея местните хора нямат право да ходят там и "да пипат", както тя казва. Друго лице, според което всичко е на ред и няма нищо нередно е заместник кмета, г - н Стилиян Станчев. Във връзка с това, че Илязов е придобил апетитен имот в центъра на Търговище, според него няма конфликт на интереси и никакви нарушения. Но заместник кмета дори и не е запознат със Закона за конфликт на интереси, което сам си признава. Както се вижда, определено има такъв, понеже, г - н Илязов е член на Общинския съвет и е участвал в гласуването и дори не е подал декларация за конфликт на интереси. Оказва се, че в един момент, Председателя на ДПС Търговище е бил недосегаем и е можел да прави каквото, където и с който си поиска. МЛАДЕЖИТЕ ОТ ГЕРБ СЕ ОБЯВЯВАТ ПРОТИВ ТЕЗИ НЕПРАВОМЕРНИ ДЕЯНИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТНИК И СЕ НАДЯВАТ В НАЙ - СКОРО ВРЕМЕ ПРОКУРАТУРАТА ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ И ДА ОБЯВИ НАПРАВЕНИТЕ НЕПРАВОМЕРНИ СДЕЛКИ ЗА НИЩОЖНИ.
Също така, обявяваме, че още на пролет ще организираме риболовно състезание на язовира в село Черковна и се надяваме тогава да няма заграждения и въоръжени охрани!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар