сряда, 6 март 2013 г.

ПП ГЕРБ – Търговище отпразнува Баба Марта











За поредна година представителите от ПП ГЕРБ – Търговище спазиха древната българска традиция и закичиха малки и големи с усукани бяло-червени вълнени конци под надслов „Живи, здрави и засмени, с мартенички бели и червени”

От началото на деня до късния следобед Старейшини, Жени и Младежи ГЕРБ - Търговище гостуваха на детски заведения и пенсионерски клубове в областния град, за да честитят Баба Марта - предвестницата на пролетта.

Младежи ГЕРБ бяха посрещнати любезно от кмета на село Лиляк Живко Антонов и заедно закичиха с пролетния символ малчуганите от детската градина, училището и защитеното жилище. Гостите бяха поздравени с празнични стихове и песни и получиха специални, ръчно изработени „живи” мартеници от възпитаниците на ОУ „Христо Ботев“ .


По традиция, Старейшини ГЕРБ отново гостуваха на училището в село Подгорица и зарадваха децата с най- българския символ на пролетта. С музикална програма, посветена на Баба Марта, учениците поздравиха гостите и благодариха за подаръците.

В град Търговище структурите на ПП ГЕРБ закичиха с мартеници за здраве децата и от СОУ за деца с увреден слух "Свети Иван Рилски", както и първокласниците от III ОУ"Петко Рачев Славейков" и IV ОУ "Иван Вазов".

Не бяха забравени и пенсионерските клубове в града - на всички бе подарена по една ръчно изработена традиционна мартеница с Пижо и Пенда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар