неделя, 4 март 2012 г.

МГЕРБ ВЗЕ УЧАСТИЕ ВЪВ ВСИЧКИ ПРОЯВИ ПО ПОВОД 3-ТИ МАРТ






   
   
     В навечерието на 134 – години от освобождението на България младежите посетиха благотворителния концерт, организиран в концертната зала на Младежкия дом в гр. Търговище. Младите хора си припомниха възрожденските български песни и българските народни танци, благодарение на празничния концерт на Духовия оркестър с участието на оперната певица - Валерия Пейчева и професионален фолклорен ансамбъл „Мизия”. Началото бе отразено с химна на България. Всички се радваха на интересната програма, обобщаваща две части, съчетаващи  оперна  и народна музика. Духовия оркестър начело с диригента Красимира Коларова и певицата Валерия Пейчева впечатли с традиционни български песни като „ Хубава си моя горо”, „ За теб, Българийо”.  Младежите на ПП ГЕРБ във втората част се радваха на българска фолклорна музика, поднесена от прекрасните музиканти, певци и танцьори на ансамбъл „ Мизия .

  Младежката организация присъства на панихидата в памет на загиналите за Освобождението на България , проведена в храма „ Св. Иван Рилски”. След което се отправиха към площад „Свобода”, където развяха българският трибагреник и наблюдаваха церемонията по вдигане на националното знаме.  Празничните прояви продължиха на Паметника българо-руската дружба, на която МГЕРБ станаха свидетели на литературната композиция  „Моята малка Родина”, представена от клуб „Грифон” при Обединен детски комплекс- Търговище. От името на ПП ГЕРБ бе поднесен венец, в знак на почит и признателност. 

       След официалните церемонии в град Търговище младежите с инициатор Таня Станкова се отправиха към организираните от Регионалният исторически музей – Търговище безплатни посещения. Те разгледаха Археологическата и Етнографската експозиция в Хаджиангеловата къща и изложбите „Българското опълчение - героичната летопис на една война" и "С пламъка на вярата /Икони и църковна утвар/" в Славейковото училище.

Няма коментари:

Публикуване на коментар