сряда, 3 март 2010 г.

SOS кампанията на МГЕРБ в Търговище събра 120 предложения за реформа в образователната система




Кампанията "SOS - Спаси Образованието Сега!" на Младежите от ГЕРБ предизвика сериозен интерес в Търговище. Въпреки студеното време и дъждът, който не спря през целия съботен ден, десетки граждани на различна възраст се спряха пред разпънатата бяла шатра на площад "Свобода" в центъра на града. 120 от тях оставиха своите послания за една по-модерна и адекватна образователна система.

„Повече практическа насоченост”, „Започване на стаж още от втори курс”, „Обучение, съобразено с реалните изисквания на бизнеса”, са само част от предложенията за промени във висшето образование, записани в книгите за послания. В шатрата бе поставен компютър, на които се въртяха клипове за кампанията, а представителите на МГЕРБ раздаваха информационни брошури и призоваваха с усмивка минувачите да споделят своето мнение.

Областния координатор на младежката организация на ПП ГЕРБ и лице на кампанията в Търговище - Константин Манев, сподели пред медиите, че вече е време образованието да претърпи съществени промени, а българските университети да станат конкурентно способни на западноевропейските. Той припомни, че началото на кампанията в Търговище бе поставено на 8 декември с инициативата "Планирай гъвкаво бъдещето си", когато бяха раздадени близо 700 флаери на настоящи и бъдещи студенти с посланията "Бъди иновативен", "Инвестирай в себе си".

Няма коментари:

Публикуване на коментар