понеделник, 13 юни 2011 г.

МГЕРБ-Търговище участва в кампанията „Аз съм за Шенген”



МГЕРБ-Търговище разпространиха информационни брошури Наръчник за пътуване в Европа, който представя кратката история на създаването на шенгенското пространство. В същият ден флаери бяха разпространени и в останалите четири общини в региона. Инициативата е част от националната информационна кампания „Аз съм за Шенген”, организирана от Младежи ГЕРБ и евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев и Андрей Ковачев.
Активистите на МГЕРБ в Търговище раздаваха брошури на минувачите по централната пешеходна алея, на пазара, в района на езерото Борово око, пред автобусните спирки, кафенета и жилищни блокове. На получилите флаерите им бе обяснено повода за раздаването и информация за въпросите, които могат да намерят в наръчника.
„Кампанията цели повишаване на информираността на гражданите за техните права и задължения, за да бъдат те улеснени при пътуването си в Шенгенското пространство”- поясни Таня Станкова- организационен секретар на Младежи ГЕРБ –Търговище.
От наръчникът можем да се информираме какви документи са ни нужни при преминаването на границите в Шенген, каква е допустимата скорост на шофиране, колко на брой и какви платежни средства можем да носим в себе си. Брошурата информира всички пътуващи в чужбина, че при проблеми в страните от Шенген всеки български гражданин може да се обърне към българските посолства, чиито адреси и телефони са отпечатани в наръчника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар