вторник, 14 септември 2010 г.

МГЕРБ Търговище дариха дрехи и обувки на младежите от защитеното жилище в село Лиляк




Общинската структура на МГЕРБ – Търговище посети Защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения в село Лиляк. Гостите бяха посрещнати с искрена радост и вълнение от младежите живеещи в дома.
Младежите на ГЕРБ подариха на обитателите на защитеното жилище дрехи и обувки по повод предстоящата нова учебна година. Те разгледаха помещенията и се запознаха на място с организацията на работа и ежедневието на настанените лица. Домакините споделиха с гостите си за това как живеят, какво обичат да правят, за своите желания и мечти. Едно от момичетата в дома Павлина Неделчева разказа с въодушевление за предстоящото си участие в международен турнир по боулинг в Полша. След която с гордост показа спечелените до сега грамоти и медали.
Защитеното жилище в село Лиляк съществува от близо 2 години. В момента в него живеят осем младежи с интелектуални затруднения на възраст от 16 до 26 год. Всеки от тях има задължение да участва в подготовката на храната, миенето на съдовете, почистването на общите помещения и отглеждането на животните в двора. Младежите се грижат сами за своите вещи и хигиената на стаите, в които живеят.
На раздяла домакини и гости се снимаха за спомен в красиво подредения двор на защитеното жилище. Младежите на ГЕРБ обещаха на своите нови приятели, че скоро пак ще им гостуват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар